Onze werkwijze

Onze praktijk heeft zowel kinderfysiotherapie, ergotherapie als (preverbale) logopedie onder één dak.

De kinderfysiotherapeut, logopedist en de ergotherapeut proberen de aard en de oorzaak van de problemen uit te zoeken door het kind uitgebreid te observeren en te testen. Samen met de informatie van ouders, school en eventuele andere disciplines kan zo een volledig mogelijk beeld van de problematiek van het kind verkregen worden.

Na uitgebreid onderzoek volgt een oudergesprek en wordt een behandelplan opgesteld.

Hoe komt u bij de kinderfysiotherapeut, ergotherapeut en/of de logopedist?

Vaak zijn het de ouders of de leerkrachten die signaleren dat een kind motorische en/of logopedische problemen heeft. Maar ook de huisarts, jeugdarts (consultatiebureauarts of schoolarts) kinderarts en de kinderrevalidatiearts signaleren of een kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt. De huisarts of een medisch specialist kan een gerichte verwijzing ‘kinderfysiotherapie’, ‘ergotherapie’ en/of ‘logopedie’ geven.

Voor alle disciplines (kinderfysiotherapie, logopedie en ergotherapie) bestaat ook de mogelijkheid rechtstreeks contact met ons op te nemen indien u twijfelt over de ontwikkeling van uw kind (DTF , DTL en DTE toegankelijkheid). De kinderfysiotherapeut en/of logopedist en/of ergotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Om een PDF op uw computer te kunnen bekijken heeft u de Acrobat Reader nodig.