Fitkids

FITKIDS ook voor jou?

Heb je een lichamelijke beperking of een chronische ziekte, maar wel zin om lekker te bewegen? Dan ben je bij FITKIDS aan het goede adres. Bij FITKIDS kun je sporten, trainen en fitnessen in een echte sportzaal. Dus niet in een revalidatiecentrum, maar in een sportcentrum, tussen gewone sporters.

Wat kun je bij FITKIDS doen?

Van alles! Fitnessen, sporten, trainen of gewoon lekker bezig zijn. FITKIDS doe je voor je plezier! Je kunt in je eentje trainen, maar ook in een groepje. Er zijn kinderfysiotherapeuten bij die je begeleiden en die speciaal voor jou een eigen programma uit stippelen, zoals jij het leuk vindt.

Is FITKIDS voor alle leeftijden?

FITKIDS is voor kinderen van 6 tot 18 jaar.

Waarom FITKIDS?

FITKIDS is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte en/of beperking is ontwikkeld. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van FITKIDS is om de kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. FITKIDS is geen vervanging van fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Voor wie is FITKIDS?

Een FITKIDS-groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen hebben, zoals diabetes, obesitas, cystic fibrosis, reuma, astma, cerebrale parese of andere chronische aandoeningen. Kinderen die vaak een gedwongen passief leven leiden, met weinig beweging.

Programma

In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna een individueel programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down.

Fitkids word gegeven in samen werking met Paramedisch Centrum Meppel en Fitland Meppel.

Geef uw kind op voor Fitkids via onderstaand formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Naam van kind (verplicht)

Geboortedatum van kind (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Huisarts van kind (verplicht)

Eventuele opmerkingen