Over ons

De Kinderpraktijk is in 1990 gestart in Ruinerwold door Annelies Weinans en Sonja Teunis, kinderfysiotherapeuten, en Anke Heger, logopedist. In 2005 is er ook een vestiging in Meppel gestart waarbij Marion Askamp en Ingrid de Kam de logopedie hebben opgepakt. In mei 2017 heeft Sandra Luten het stokje als praktijkhouder van Annelies en Sonja overgenomen.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij hebben in onze praktijk deskundigen op het gebied van kinderfysiotherapie, kinderlogopedie en kinderergotherapie. Binnen deze specialisaties hebben we specifieke behandelmethodes en/of combinatiebehandelingen. Zie: specialisaties van de Kinderpraktijk.

In De Kinderpraktijk wordt samengewerkt met de disciplines die vertegenwoordigd zijn in de praktijk zelf, maar ook met andere disciplines in het veld. Zo is er regelmatig overleg met huisartsen, kinderartsen en revalidatie artsen, praktijk Oosteinde kinderen en jeugd (orthopedagogiek en kindercoaching), een dietist (programma voor kinderen met overgewicht), MEE, ambulante begeleiders van onderwijscentrum de Twijn, VISIO en Bartimeus, audiologisch centrum, orthodontisten, kno-artsen, leerkrachten van het in behandeling zijnde kind, de GGZ en GGD Drenthe en Overijssel: o.a. consultatiebureau artsen, het infant team, schoolverpleegkundigen en schoolartsen.

In samenwerking met revalidatiecentrum De Vogellanden is er elke 3 maanden een gecombineerd spreekuur met een kinderrevalidatiearts, een orthopedisch instrumentmaker van ProReva en de behandelend therapeut bij ons op de praktijk.

In samenwerking met JGZ, het consultatiebureau, wordt er een inloopspreekuur gehouden voor kinderen van 0-4 jaar, waar u terecht kunt met vragen over de ontwikkeling van uw kind op het gebied van de motoriek, de spraak-taal, gedrag en het eten en drinken. Tijdens het spreekuur is  een kinderfysiotherapeut, gespecialiseerd in vroegbehandeling, een preverbaal logopedist, een diëtist en een orthopedagoog aanwezig. U kunt via de jeugdverpleegkundige een afspraak voor dit spreekuur maken.

De Kinderpraktijk is een Pluspraktijk, een kwaliteitscertificaat uitgereikt door Achmea zorgverzekeraar.

logo Pluspraktijk Achmea

De Kinderpraktijk heeft ook het TopZorg predicaat. Menzis kent het predicaat TopZorg toe aan praktijken die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit van zorg, service en informatie voor de patiënt.

M.i.v. januari 2021 is de kinderfysiotherapiepraktijk aangesloten bij het Keurmerk fysiotherapie.

Menzis Topzorg logo

Ons team bestaat uit 10 personen, 5 kinderfysiotherapeuten, 4 logopedisten en 1 administratieve kracht.