Skip to Content

Laatste Nieuws van De Kinderpraktijk:

Uitnodiging: ToTaal! Een symposium over taalontwikkeling en meer…

14 januari 2018

De Samenwerkende Logopedisten Meppel en Kentalis nodigen u van harte uit voor

ToTaal!
Een symposium over taalontwikkeling en meer…

Tijdens het symposium ToTaal wordt je bijgepraat over de laatste kennis en inzichten rondom taalontwikkeling en taalontwikkelingsstoornissen (TOS) bij jonge kinderen.

Muziek luisteren, een verhaaltje vertellen, de weg vragen. Het lijkt eenvoudig, maar als de taalontwikkeling niet loopt zoals het hoort valt dit niet altijd mee. Samen met De Samenwerkende Logopedisten nodigen we je uit voor het symposium ToTaal op 24 januari. Hier wordt je bijgepraat over de laatste kennis en inzichten rondom taalontwikkeling en taalontwikkelingsstoornissen (TOS) bij jonge kinderen.

Datum: Woensdag 24 januari, van 14:30 tot 18:15 uur
Locatie: ’t Palet, Zuiderlaan 197, 7944 EE Meppel
Kosten: Gratis

Voor wie
Het symposium is gericht op professionals in zorg en onderwijs die werken met (jonge) kinderen.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk tot en met 19 januari. Schrijf je op tijd in want vol = vol! Bij je inschrijving kun je aangeven of je een bewijs van deelname wilt hebben.

Zit met Pit!

22 juni 2017

Het programma Zit met Pit! is door collega Susanne de afgelopen weken op een aantal scholen gegeven. De kinderen van De Akker in Pesse en de Prins Johan Frisoschool in Koekange hebben inmiddels hun diploma Zit met Pit ontvangen! Ze hebben veel geleerd over het belang van een goede houding en over de balans tussen zitten en bewegen. Voor meer informatie, klik hier

Even voorstellen..

3 april 2017

Sinds een paar weken is Danielle werkzaam binnen de Kinderpraktijk, hier stelt ze zich voor:
Danielle is in 2001 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam.
Na verschillende werkplekken in de volwassenzorg, jobcoaching en AWBZ/WMO-advisering, kwam ze in 2003 bij Visio in aanraking met het behandelen van kinderen. Daarna heeft ze zich verder gericht op de behandeling van kinderen en heeft ze vanaf 2009 als ergotherapeut in het kader van Passend Onderwijs gewerkt. Sinds maart 2017 is zij werkzaam bij de Kinderpraktijk.

Danielle heeft verschillende cursussen gedaan op het gebied van schrijven en sensorische informatieverwerking. Daarnaast is ze o.a. geschoold in de afname van instrumenten zoals SchoolAMPS, Writic, Schoolcompagnion en Sensory Profile.

6 maart dag van de logopedie

6 maart 2017

Vandaag is de Europese Dag van de Logopedie; deze dag staat dit keer in het teken van slikproblemen bij kinderen en volwassenen. Ook in ons land staan we hierbij stil. Via een persbericht vraagt de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) aandacht voor slikproblemen en de rol die de (preverbaal) logopedist hierin kan spelen. Onderstaand persbericht werd op 28 februari naar kranten, tijdschriften en nieuwsprogramma’s verstuurd. Kijk op https://www.nvlf.nl/actueel/2017/openbaar/persbericht-dag-van-de-logopedie om het persbericht te lezen.

Nieuwe collega

15 februari 2017

Vanaf 1 maart zal Danielle van der Hart als ergotherapeut binnen onze praktijk komen werken, we heten haar alvast van harte welkom. Binnenkort stelt ze zich op deze site voor.

Afscheid Triska

15 februari 2017

Gisteren hebben we afscheid genomen van Triska. Na een jaar bij ons in de eerste lijn gewerkt te hebben gaat ze zich nu weer volledig richten op haar werk binnen de afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie van het Scheperziekenhuis te Emmen. Wij willen Triska bedanken voor de fijne samenwerking en wensen haar alle goeds voor de toekomst!

Elysanne geboren!

12 februari 2017

Op 8 februari is onze collega logopedist Mariska bevallen van een dochter Elysanne!
Namens alle collega’s heel veel liefde, gezondheid en geluk samen!

Voorstellen Alissa

17 januari 2017

Sinds deze week is Alissa als logopedist gestart binnen onze praktijk. Alissa heeft in januari 2017 de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Windesheim afgerond. Tijdens haar stages heeft zij ervaring op gedaan in het onderzoeken en behandelen van kinderen van diverse leeftijden en heeft zij veel ervaring opgedaan in lees- en spellingsproblemen.
Ze heeft zich gespecialiseerd in de stem en de cursus OMFT gevolgd. We wensen Alissa heel veel werkplezier toe!

Even voorstellen

19 december 2016

Vanaf 9 januari zullen in onze praktijk twee nieuwe gezichten te zien zijn.
Alissa Tinge, logopediste, zal Ilse gaan vervangen. Laura Kromkamp, logopediste, zal het zwangerschapsverlof van Mariska gaan waarnemen.
Binnenkort stellen zij zich hier aan jullie voor.

Afscheid Ilse

19 december 2016

Onze logopediste Ilse is deze week voor het laatst werkzaam binnen onze praktijk. Ilse gaat haar hart achterna en is verhuisd naar Arnhem, alwaar zij ook werk heeft gevonden. Afgelopen donderdag hebben wij als team afscheid van haar genomen. We gaan Ilse vreselijk missen maar wensen haar heel veel geluk, liefde en werkplezier toe!